poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Muffiny cytrynowe z lukrem marcepanowym


To był piątek. Lidl na noc zamykał podwoje a Felek torturował opowieściami o słodkościach, których mogłabym posmakować, gdyby tylko chciało mi się za nas dwoje wybrać do sklepu. Nie chciało mi się...
Przepis na muffiny cytrynowe wydał mi się podejrzany. Dlatego ilość cytryn zmniejszyłam o połowę. I tak było puszyście i cytrynowo. Druga cytryna, natomiast, odpowiada za soczystość, jak się dziś okazało.
Żeby było ciekawiej, zrobiłam lukier marcepanowy. 
Składniki:

łyżka ciepłej wody
cukier puder
aromat migdałowy

Do miseczki wlewamy łyżkę ciepłej wody i kilka kropel olejku migdałowego. Cukier puder wsypujemy stopniowo, aż uzyskamy naprawdę  gęstą konsystencję.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz